Wat is Black hat SEO?

Het risico dat je loopt met Black hat SEO

Niet elke term uit de zoekmachineoptimalisatie (SEO)-wereld heeft een positieve lading. Black hat SEO is bijvoorbeeld een negatieve vorm van zoekmachineoptimalisatie. Bedrijven proberen hierbij een hogere positie in de zoekmachines te veroveren op een oneerlijke en onnatuurlijke wijze. Website beheerders die black hat SEO gebruiken proberen een zoekmachine zoals Google als het ware om de tuin te leiden. Google is echter een sterke tegenstander, en je loopt een vrij groot risico om tegen de lamp te lopen.

Black hat SEO webring

Ondanks strenge maatregelen van Google is Black hat SEO nog niet verdwenen. Een van de tactieken om het te gebruiken is bijvoorbeeld het creëren van een zogeheten ‘webring’. Daarbij maakt iemand verschillende websites aan die allemaal bij één bedrijf horen. Deze websites richten zich allemaal op een bepaalde zoekterm. Het gevolg is dat ze een dominante positie hebben binnen de zoekmachines. Dergelijke websites lopen echter het risico om door Google te worden betrapt. Ze blijken bijvoorbeeld extreem veel zoekwoorden te bevatten, of hebben grotendeels dezelfde inhoud.

 

Black hat SEO verborgen content

Een andere black hat SEO techniek is het maken van een ‘verborgen tekst’. Bepaalde content heeft hierbij dezelfde kleur als de achtergrond van een webpagina. Daardoor kun je allerlei verborgen zoekwoorden op een pagina plaatsen. Google indexeert de tekst, terwijl de verborgen content de bezoekers ontgaat. Ook is er nog het fenomeen cloaking. Daarbij ziet de crawler van Google een andere pagina dan de bezoekers.

Het risico van Black hat SEO

Het gebruik van black hat SEO is geen goed idee. Het brengt namelijk enorm veel risico’s met zich mee. Zo kun je betrapt worden door de spider van Google, die steeds geavanceerder en slimmer wordt. Wanneer bent ontdekt loop je kans op een Google penalty (straf) of verwijdering uit de zoekresultaten. Desondanks willen klanten soms zelf dat er black hat SEO wordt gebruikt. Op de korte termijn boek je er namelijk wel resultaten mee. Op de lange termijn loop je echter veel risico.

 

De meeste black hat SEO’ers brengen hun klanten van deze risico’s op de hoogte.

 

@StayHungryseo

- February 18, 2017, 11:13 am

RT @InnovatieTop100: Meer zichtbaarheid door innovatieve combinatie psychologie en online marketing @StayHungryseo. Inschr. #innotop https:…
h J R
@StayHungryseo

- January 31, 2017, 7:56 am

Google Adwords dimensies waar jij vaker in zou moeten duiken! #Google #AdWords https://t.co/JuYd1qfLcf
h J R
The following two tabs change content below.
Stay Hungry Internet Marketing, Stay Hungry Internet Marketing is een ROI Driven Internet Marketing bureau dat is opgericht in 2011. Onze in-house ontwikkelde zoekmachineoptimalisatie technieken is de ideale voedingsbodem voor het opzetten en uitvoeren van effectieve online marketing campagnes. Dat realiseren wij al voor meer dan 300 klanten.