Google Pigeon Update Ehhmm... Wat is Google Pigeon Update? 

Hogere ranking voor lokale recensiewebsites dankzij Google Pigeon Update

Twee jaar na de Google Venice Update volgde de Google Pigeon Update op 24 juli 2014. Het moest lokale zoekopdrachten nog meer verbeteren. Wel heeft de update van Pigeon veranderingen in het algoritme van Google gebracht, terwijl de Google Venice update slechts een nieuw onderdeel van de zoekmachine betrof.

Gemakkelijker lokale winkels vinden

De Pigeon update is in staat om afstanden nog beter in kaart te brengen. Zo is het vinden van een supermarkt in een bepaalde wijk gemakkelijker gevonden. Voor de update gaf Google nog wel eens aan dat deze niet gevonden kon worden, omdat het buiten een geografisch gebied lag. Daar is nu gelukkig geen sprake meer van. Google beseft namelijk dat wijken in feite geen grenzen hebben, en heeft dit in de update verwerkt. Zodoende is het nu een fluitje van een cent om een winkel te vinden in de zoekmachine en Google Maps.

Lokale sites beter zichtbaar

De Google Pigeon Update heeft invloed op de ranking van websites. Zo zijn lokale sites met recensies voortaan beter zichtbaar, en hebben ze een hogere plek in de zoekresultaten. Je hoeft daarvoor niet eens letterlijk een bepaalde zoekterm in te vullen. Wanneer je website zich focust op lokale zaken en rekening houdt met de richtlijnen van Google ben je goed bezig. De kans is namelijk groot dat je mede dankzij de Pigeon update een hogere ranking krijgt.

 

Update voor websites wereldwijd

De update van Google is inmiddels in grote delen van de wereld ingevoerd. Na de Verenigde Staten zijn in elk geval Canada, Australië en het Verenigd Koninkrijk al aan de beurt geweest. Over Nederland is geen informatie beschikbaar. Bovendien heeft Nederland minder grote recensiewebsites dan in het buitenland, waardoor de invloed van Pigeon minder merkbaar zal zijn. Hoe dan ook is het voor elk bedrijf belangrijk om alle gegevens die betrekking hebben op de fysieke locatie te vermelden op de website. Dit zorgt er namelijk voor dat Google de website gemakkelijker kan indexeren, wat wellicht een hogere plek in de ranking oplevert.

 

@StayHungryseo

- February 18, 2017, 11:13 am

RT @InnovatieTop100: Meer zichtbaarheid door innovatieve combinatie psychologie en online marketing @StayHungryseo. Inschr. #innotop https:…
h J R
@StayHungryseo

- January 31, 2017, 7:56 am

Google Adwords dimensies waar jij vaker in zou moeten duiken! #Google #AdWords https://t.co/JuYd1qfLcf
h J R

banner-stayhungry

We gaan het gevecht aan met uw concurrenten!

Maak kennis met onze zoekmachineoptimalisatie virtuozen

 

"Door onze successen behoren wij al jaren tot de beste zoekmachineoptimalisatie bureaus van Nederland "

 

Dat extra zetje in de goede richting. Dat is zoekmachineoptimalisatie.

Onze zoekmachineoptimalisatie-specialisten helpen u graag verder met het optimaliseren van uw website voor de zoekmachines. Wij hebben de tools en kennis in huis om dit te doen in de vorm van een adviserende rol, maar ook het bedenken en uitvoeren van de nodige zoekmachineoptimalisatie aanpassingen.

Tja, Wij kunnen er geen genoeg van krijgen! Maak nu een afspraak!

contact-hoe-het-begon