Google algoritme Penguin 4.0 update... eehhh wat? Google algoritme Penguin?

Minder webspam en ‘link farms’ dankzij Google Penguin Update

Zoekmachineoptimalisatie is voor internet marketeers een manier om online zichtbaar en vindbaar te worden. Er is echter ook een kans op over-optimalisatie, ook wel ‘webspam’ genoemd. In een dergelijke situatie gebruikt een website bijvoorbeeld ‘foute’ backlinks op een pagina. Google let er bij de ranking in de zoekresultaten sterk op of een site goede externe links naar een pagina plaatst.

Link schemes opgespoord met Google Penguin

Helaas maken sommige websites misbruik van zoekmachineoptimalisatie. Ze kopen bijvoorbeeld backlinks, of gebruiken pagina’s om backlinks mee te maken. Ook werken sommige websites samen om backlinks te creëren, terwijl dit niet is toegestaan. Google gaat de strijd aan met deze foute praktijken, die bekend staan als zogeheten ‘Link schemes’. De Google Penguin Update zorgt ervoor dat deze sites worden opgespoord en een ‘penalty’ krijgen. Ze komen daardoor lager of zelfs helemaal niet in de zoekresultaten terecht.

Het verschil tussen Google Penguin en Panda

De update van Penguin volgt na de Google Panda update. Dit laatste onderdeel spoort websites met zeer slechte content op. Penguin verschilt van Panda omdat het zich focust op de linkbuilding van websites. Het detecteert bijvoorbeeld de links die bestaan tussen bepaalde sites. Penguin spoort bijvoorbeeld groepjes webpagina’s op die links met elkaar delen, om een hogere plek in de zoekresultaten te scoren. Deze manier van opereren staat bekend als ‘link farms’. Google Panda richt zich daarentegen op de content, en weert bijvoorbeeld content farms.

De grenzen van de Google richtlijnen

Backlinks hebben veel invloed op de ingewikkelde logaritmes van Google. Het is slechts een van de vele manieren waarop je invloed kunt uitoefenen op de bekende zoekmachine. Zodoende merk je als gebruiker weinig van de veranderde posities in de zoekresultaten. Wel is de hoeveelheid webspam dankzij Google Penguin een stuk minder geworden. Zolang je als website ontwikkelaar normale externe links toevoegt hoef je niks te vrezen van het Google Penguin algoritme. Je website krijgt waarschijnlijk een prima in de zoekresultaten wanneer je de Google richtlijnen hanteert. Het is absoluut niet verkeerd om de grenzen van deze richtlijnen op te zoeken, omdat je met backlinks je positie in de zoekmachines kunt verbeteren.

 

 

Onderdeel van het hoofdalgoritme

Sinds 2012 heeft Google een aantal updates aan Penguin toegevoegd. Sinds begin 2016 maakt het evenals Google Panda zelfs deel uit van het hoofdalgoritme van Google. Dit zorgt ervoor dat controles regelmatiger plaatsvinden, en dat updates voortaan meteen worden uitgevoerd. Google heeft deze ontwikkeling echter niet officieel bevestigd.

 

 

 

@StayHungryseo

- February 18, 2017, 11:13 am

RT @InnovatieTop100: Meer zichtbaarheid door innovatieve combinatie psychologie en online marketing @StayHungryseo. Inschr. #innotop https:…
h J R
@StayHungryseo

- January 31, 2017, 7:56 am

Google Adwords dimensies waar jij vaker in zou moeten duiken! #Google #AdWords https://t.co/JuYd1qfLcf
h J R

banner-stayhungry

We gaan het gevecht aan met uw concurrenten!

Maak kennis met onze zoekmachineoptimalisatie virtuozen

 

"Door onze successen behoren wij al jaren tot de beste zoekmachineoptimalisatie bureaus van Nederland "

 

Dat extra zetje in de goede richting. Dat is zoekmachineoptimalisatie.

Onze zoekmachineoptimalisatie-specialisten helpen u graag verder met het optimaliseren van uw website voor de zoekmachines. Wij hebben de tools en kennis in huis om dit te doen in de vorm van een adviserende rol, maar ook het bedenken en uitvoeren van de nodige zoekmachineoptimalisatie aanpassingen.

Tja, Wij kunnen er geen genoeg van krijgen! Maak nu een afspraak!

contact-hoe-het-begon